Info & FAQ

Leuk dat je interesse hebt om te gaan badmintonnen of je kind wilt laten kennismaken met de badmintonsport. Hieronder vind je de meeste gestelde vragen. Zit jouw vraag er niet tussen, stuur dan een mailtje naar info@nerash.nl. Wil je je direct inschrijven? Maak dan gebruik van het inschrijfformulier.

Veelgestelde vragen

Waar wordt gespeeld?
Badmintonclub NERASH speelt in sporthal De Ackers, Groeneweg 27 in Berschenhoek

Wat zijn de speeldagen en tijden?
Maandagavond

  • 19:30 – 22:30 uur Vrijspelen Jeugd groep 3 en volwassenen (18+)

en/of

Vrijdagavond

  • 18.00 – 19.00 uur Training Jeugd groep 1 (7 t/m 11 jaar)
  • 19:00 – 20:00 uur Training Jeugd groep 2 (12 t/m 14 jaar)
  • 20:00 – 21:15 uur Training Jeugd groep 3 (14 t/m 18 jaar)
  • 20:00 – 23.00 uur Vrijspelen Volwassenen (18+)

Wat is de contributie?

  • Jeugdleden € 140,- per jaar
  • Volwassenen € 185,- per jaar (1 en/of 2 avonden)

Contributie wordt gerekend over een seizoen, lopend van 1 augustus t/m 31 juli.

Opzegging van het lidmaatschap kan jaarlijks, en dient vóór 1 juni schriftelijk te geschieden.

Ik heb geen racket!
In de zaal zijn rackets te leen. Daarnaast zijn er aan het begin van het seizoen aanbiedingen waarbij nieuwe leden gratis een racket ontvangen.

Wordt er ook training gegeven?
Voor de jeugd is er een professionele trainer die de jeugdleden (in drie groepen verdeeld naar leeftijd en sterkte) de beginselen van de badmintonsport bijbrengt. Hij weet de jeugd met zijn vakkennis, enthousiasme en humor te motiveren en ze beter te laten spelen, maar zorgt ook dat ze lol in hun sport hebben.

Voor volwassenen worden in het voor- en najaar trainingen gegeven voor zowel beginners als gevorderden indien er voldoende belangstelling is. Elk lid kan hier vrijblijvend aan deelnemen om zijn/haar spelniveau te verbeteren. Er is veel ruimte om eigen wensen in te vullen. Voor de training wordt een vergoeding gevraagd.

Is er een afhangsysteem?
Nee, bij NERASH speelt iedereen met iedereen. Uiteraard zoeken de leden van gelijke sterkten elkaar op, maar er wordt ook juist veel gemixt tussen betere en beginnende spelers. Meestal wordt gespeeld als dubbel of als mix, maar bij voldoende banen is er ook ruimte voor enkelspel.

Is competitiespelen verplicht?
Voor nieuwe jeugdleden is competitiespelen verplicht. Op deze manier krijgen ze het spelletje snel door en ervaren ze hoe het is om in een team te spelen. Voor volwassenen is competitiespelen niet verplicht. Je kunt deelnemen aan de recreantencompetitie (Recreatieve Competitie Zuid-Holland) of aan de competitie van de Nederlandse Badminton Bond (NBB).

Zijn er extra kosten voor het spelen van competitie?
Aan het deelnemen van de competitie is een extra bijdrage verbonden (zie hieronder). Dit bedrag is opgebouwd uit o.a. inschrijfkosten die de organisator doorbelast, kosten extra shuttles en de extra zaalhuur.

Bijdrage:

  • Badminton Nederland, jeugdcompetitie € 100 per lid per competitie inclusief extra training op maandag.
  • Badminton Nederland, volwassenen competitie € 50,- per lid per competitie.
  • Recreatieve Competitie Zuid-Holland, volwassenen competitie € 25 per lid per competitie.

Worden er activiteiten georganiseerd?
Jaarlijks worden verschillende activiteiten georganiseerd zowel op als buiten de baan. Denk aan interne toernooien, clubkampioenschappen, uitstapje jeugd, etentje, etc. Iedereen kan zich hiervoor vrijblijvend aanmelden.