Over Nerash

blauw-transparant

NERASH is een badmintonvereniging waar jong en oud op een ongedwongen manier kan spelen, zowel recreatief als in competitieverband. Er wordt veel aandacht besteed aan de training van de jeugd en ook voor volwassenen worden in het voor- en najaar trainingen aangeboden. Tijdens het seizoen zijn er verschillende activiteiten zowel op als buiten de baan zoals interne toernooien, een jeugddag en een etentje waar iedereen vrijblijvend aan deel kan nemen.

Geschiedenis

Eerste ledenvergadering
Op 3 april 1975 is het initiatief genomen voor de oprichting van een badmintonclub in Bergschenhoek. Tijdens de eerste ledenvergadering op 14 april 1976 werd de officiële naam van de kersverse vereniging bekend gemaakt: NERASH (NEt, RAcket, SHuttle).

Eerste 10 jaar
De 30 leden speelden in de toen spiksplinternieuwe sporthal Berghonk. De vereniging was populair en groeide snel tot circa 120 leden in 1982. In 1985 luidde het schertstoernooi het 10-jarig bestaan in. Het inschrijfgeld was 10 kwartjes voor senioren en 10 dubbeltjes voor junioren.

Verval
Helaas raakte de vereniging daarna in verval, mede door de tweedeling tussen competitiespelers en recreanten. In 1996 telde het ledenbestand nog maar 8 badmintonners. Om het voortbestaan van de badmintonsport in Bergschenhoek te garanderen is de club (tijdelijk) opgegaan in gymnastiekvereniging DOTO.

Wedergeboorte
Op 1 januari 1988 was de herstart van NERASH een feit. De vereniging groeide weer en vierde in 2010 zijn 35-jarig bestaan. Inmiddels is NERASH een gezonde vereniging met ongeveer 140 enthousiaste leden waarvan 70 jeugdleden. Op naar het 50-jarig bestaan!